Najzdrowsze jajka wielkanocne. Przepisy na pyszne dania z jajek na Święta
Jajka to król wielkanocnego stołu, a potraw z ich udziałem nie brakuje. Choć większość osób może jeść je nawet codziennie, a także nie odczuć skutków nadmiaru...
Tych produktów nie trzymaj w lodówce. Zobacz 15 produktów, którym szkodzi zimno
Lodówki pierwszy raz pojawiły się w gospodarstwach domowych w XIX wieku w Australii. Dzisiaj ciężko sobie wyobrazić dom czy mieszkanie bez chłodziarki do...
Kombucha do picia oraz pielęgnacji cery i włosów. Czym jest grzyb herbaciany?
Kombucha, inaczej grzyb herbaciany, to sfermentowana herbata, która zawiera duże ilości szczepów bakterii synbiotycznych oraz drożdży. Ma ona specyficzny...
Kto nie powinien jeść pistacji? Sprawdź, czy nie będą dla ciebie szkodliwe
Pistacje to smaczna i zdrowa przekąska oraz dodatek do wielu dań, a zwłaszcza deserów. Orzeszki pistacjowe są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych,...
Chcesz schudnąć, ale nie lubisz być głodny? Dieta nordycka to coś dla Ciebie
Odchudzanie bez wyrzeczeń i uszczerbku na zdrowiu? To możliwe z dietą nordycką. Ma wiekową tradycję i promuje zdrowy sposób odżywiania. Koncentruje się na...
Tym możesz się zatruć! Zobacz najbardziej niebezpieczne produkty
Najczęstszą przyczyną zatruć pokarmowych są produkty pochodzenia roślinnego, ale to te odzwierzęce powodują najgroźniejsze infekcje i największą liczbę...
Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków, nie tylko na śniadanie
Średnio zjadamy między 3 a 4,5 jajka tygodniowo, co daje całą masę możliwości ich przygotowania. Duże znaczenie ma nie tylko to czy jajka trafią na patelnię,...
Te napoje i potrawy niszczą szkliwo. Czego unikać, żeby nie mieć problemów z zębami?
Erozja szkliwa to wrażliwość zębów na słodkie, gorące lub zimne potrawy i napoje. Jest widoczna także w wyglądzie zębów – mogą stać się żółte lub szare oraz...
Dieta japońska dobra na długowieczność. Jedz tych 5 składników codziennie
Japończycy są jednym z krajów, gdzie ludzie żyją najdłużej na świecie. Długowieczność zawdzięczają przede wszystkim swojemu stylowi życia i diecie bogatej w...
Kawa obniży ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, ale nie każda. Sięgnij po ten rodzaj
Picie kawy obniża ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 poprzez zmniejszenie insulinooporności i stanu zapalnego. Do takich wniosków doszli naukowcy po...
Jak odchudzić wielkanocne ciasta? Można sprawić, że będą mieć mniej kalorii
Tradycyjne ciasta na Wielkanoc należą do najbardziej kalorycznych, a podczas tych Świąt zajadamy się zwykle kilkoma rodzajami. Są na to jednak sposoby!...
GIS wycofuje popcorn ze sklepów. Wykryto w nim niebezpieczne substancje
W partii popcornu został przekroczony najwyższy dopuszczalny poziom aflatoksyn – ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny. Osoby, które kupiły ten produkt, nie...
Co daje jedzenie żółtego sera? Jedni skorzystają, innym może poważnie zaszkodzić
Na całym świecie spotkamy amatorów tego wyjątkowe przysmaku, 20 stycznia świętują oni nawet Dzień Miłośników Sera! Sięgamy po niego od tysięcy lat. Jednak...
Jakie objawy daje niedobór żelaza w organizmie? Sprawdź, co powinno zaniepokoić
Niedobór żelaza w organizmie może wywoływać uciążliwe objawy. Zaliczamy do nich choćby ból głowy oraz wypadanie włosów. Może on manifestować się również na...
Dlaczego warto jeść miechunkę? Skorzysta serce, mózg, wzrok i skóra
Miechunka niegdyś znana była z ogrodów jako roślina ozdobna. Ma ona piękne kwiaty w kształcie lampionów, które skrywają jadalne owoce. Dawniej uważano je za...
11 najskuteczniejszych sposobów na odchudzanie. Te triki pomogą szybko schudnąć
Co robić, żeby szybko schudnąć? Im więcej skutecznych strategii wprowadzisz, tym mniej czasu zajmie ci pozbycie się nadwagi! Oto kompleksowy plan działania,...
Odchudzanie dwa razy w tygodniu czy co drugi dzień? Wybierz metodę i trać kilogramy
Nienawidzisz być na diecie? Nie musisz stosować jej codziennie, aby osiągnąć świetne efekty odchudzania! Ta metoda jest przebadana i wyjątkowo skuteczna, ma też...
Czy nowalijki są zdrowe? Zobacz, kiedy warto je jeść, by były bezpieczne dla zdrowia
Nowalijki to pierwsze wiosenne warzywa, które możemy jeść po zimowej przerwie od świeżych produktów. Pęczki młodej rzodkiewki, szczypiorku czy sałaty zachęcają...
Ile witaminy D brać na wiosnę? Te dawki są zalecane przez polskich ekspertów w 2024
Witamina D zapewnia nam odporność, zdrowe kości i zęby, a nawet dobry nastrój. Jednak zwykle mamy jej za mało, głównie przez zbyt małą dawkę słońca. Dieta...
Chcesz mieć świetną figurę latem? Zdradzamy, co jeść i jak ćwiczyć!
Wiosna to czas, kiedy wiele osób zaczyna zwracać większą uwagę na swoją sylwetkę i kondycję fizyczną. Nie zawsze mamy czas lub możliwość, aby regularnie...
Salmonella w kefirze. Jego spożycie może grozić zatruciem pokarmowym
GIS poinformował o wycofaniu z rynku partii kefiru zawierającego pałeczki Salmonelli. Wypicie wadliwego produktu może prowadzić do zatrucia pokarmowego, które...
Dlaczego warto jeść chrzan? Dodaj go nie tylko do wielkanocnego jajka
Chrzan to idealny dodatek do wielkanocnych potraw takich jak żurek czy barszcz biały, ale także codzienny dodatek do wędlin czy jajek. Jednak oprócz kulinarnych...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Organizacja imprez
Dodano miesiąc temu w kategorii Salony kosmetyczne
Dodano miesiąc temu w kategorii Akumulatory
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Adwokat