Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Zakopane zaprasza na wielkanocny “Festiwal Kolęd i Pastorałek"

NOWE
Zakopane zaprasza na wielkanocny “Festiwal Kolęd i Pastorałek"

Sędzia z Warszawy poprowadzi poniedziałkowy mecz Radomiaka

NOWE
Sędzia z Warszawy poprowadzi poniedziałkowy mecz Radomiaka

Polecamy

Po pandemii żyjemy coraz dłużej. To oznacza niższe emerytury dla kończących pracę

Po pandemii żyjemy coraz dłużej. To oznacza niższe emerytury dla kończących pracę

Pociąg pojedzie do Przechlewa

Pociąg pojedzie do Przechlewa

Muzyczne spotkanie seniorów w Krakowie w klubie Arka

Muzyczne spotkanie seniorów w Krakowie w klubie Arka