Spotkanie zostało zorganizowane w ramach innowacji pedagogicznej „Zdrowe odżywianie”, zainicjowanej przez Ewę Kujawę i Katarzynę Piątczak.
- Grupa młodzieży z klasy o profilu prozdrowotnym, przeprowadziła wywiad z Panem Grzegorzem o zdrowym odżywianiu. Na podstawie zdobytych informacji, uczniowie przygotowali prezentację o popularnej dzisiaj naturalnej żywności - informuje Monika Dudek z ZSEA w Kole.
Spotkanie utwierdziło uczniów w przekonaniu, że ekologiczne żywienie to inwestycja w zdrowie i lepsze samopoczucie.
- Wywiady z ekspertami w dziedzinie produkcji oraz przetwarzania naturalnej żywności na pewno zwiększą świadomość naturalnego żywienia zarówno wśród młodzieży, jak i nauczycieli - dodaje Monika Dudek.
Spotkanie zakończyło się degustacją żywności pochodzącej z gospodarstwa ekologicznego.
Najbardziej samotny człowiek na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?