MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i...
fot. thraniwen/Pixabay

To dzieje się z Twoim organizmem, kiedy jesz kalafiora. Dlaczego warto włączyć go do swojej diety? Pomaga w odchudzaniu i pracy mózgu

Spożywanie kalafiora może obniżyć ryzyko zachorowania na raka

Kalafior to źródło przeciwutleniaczy m.in. glukozynolany i izotiocyjaniany, które spowalniają wzrost komórek nowotworowych. Znajdziemy w nim także duże ilości witaminy C, która także wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Ponadto zawiera sulforafan, który jak pokazują badania, może wspomagać ochronę przed rakiem okrężnicy i prostaty.

Zobacz również

I Toruńska Noc Muzeów 2024. Z tych atrakcji skorzystali torunianie!

I Toruńska Noc Muzeów 2024. Z tych atrakcji skorzystali torunianie!

Martyna Wojciechowska z piersiami niemal na samym wierzchu! Co za widok!

Martyna Wojciechowska z piersiami niemal na samym wierzchu! Co za widok!

Polecamy

Rusza XI edycja Budżetu Obywatelskiego w Sosnowcu

Rusza XI edycja Budżetu Obywatelskiego w Sosnowcu

Nowa umowa dotycząca odpadów komunalnych. Czy oznacza to nowe ceny?

Nowa umowa dotycząca odpadów komunalnych. Czy oznacza to nowe ceny?

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii