Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sosnowiecki Gastronomik wyróżniony w Kulinarnym Pucharze Śląska Szkół Gastronomicznych

RDK
Uczniowie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu - Technikum, nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego- Tomasz Kostorz i Kordian Jarmundowicz zajęli IV miejsce w Kulinarnym Pucharze Śląska Szkół Gastronomicznych.

Świetnie wykonali danie finałowe. Ich „ Roladka drobiowa nadziewana kaszą jaglaną z nutą dyni i borowika podana na musie z pieczonej pietruszki i selera” zyskało uznanie jury. Zasiadali w nim wybitni kucharze: Szymon Szendlak, Piotr Jaworski, Sebastaian Humski, Tomasz Nowak, Paweł Kaczmarczyk oraz członkowie Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Poza wykonaniem dania, ocenie podlegały walory estetyczne oraz smak serwowanej potrawy, a także czas wykonania i technika pracy..
Uczniów przygotowali nauczyciele Tomasz Wasyliszyn oraz Dariusz Mączka,a doświadczeniem kulinarnym wspierał ich absolwent szkoły-Łukasz Kiczor.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na sosnowiec.naszemiasto.pl Nasze Miasto