Sosnowiecki Gastronomik wyróżniony w Kulinarnym Pucharze Śląska Szkół Gastronomicznych

RDK
Udostępnij:
Uczniowie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu - Technikum, nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego- Tomasz Kostorz i Kordian Jarmundowicz zajęli IV miejsce w Kulinarnym Pucharze Śląska Szkół Gastronomicznych.

Świetnie wykonali danie finałowe. Ich „ Roladka drobiowa nadziewana kaszą jaglaną z nutą dyni i borowika podana na musie z pieczonej pietruszki i selera” zyskało uznanie jury. Zasiadali w nim wybitni kucharze: Szymon Szendlak, Piotr Jaworski, Sebastaian Humski, Tomasz Nowak, Paweł Kaczmarczyk oraz członkowie Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Poza wykonaniem dania, ocenie podlegały walory estetyczne oraz smak serwowanej potrawy, a także czas wykonania i technika pracy..
Uczniów przygotowali nauczyciele Tomasz Wasyliszyn oraz Dariusz Mączka,a doświadczeniem kulinarnym wspierał ich absolwent szkoły-Łukasz Kiczor.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Dotacje na ogródki działkowe

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie