Świetnie wykonali danie finałowe. Ich „ Roladka drobiowa nadziewana kaszą jaglaną z nutą dyni i borowika podana na musie z pieczonej pietruszki i selera” zyskało uznanie jury. Zasiadali w nim wybitni kucharze: Szymon Szendlak, Piotr Jaworski, Sebastaian Humski, Tomasz Nowak, Paweł Kaczmarczyk oraz członkowie Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
Poza wykonaniem dania, ocenie podlegały walory estetyczne oraz smak serwowanej potrawy, a także czas wykonania i technika pracy..
Uczniów przygotowali nauczyciele Tomasz Wasyliszyn oraz Dariusz Mączka,a doświadczeniem kulinarnym wspierał ich absolwent szkoły-Łukasz Kiczor.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?