MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ugotuj zielone szparagi w osolonym wrzątku przez 1-3 min,...
fot. vanillaechoes/123RF

Przepisy na szparagi na każdą porę dnia. Jak zrobić makaron ze szparagami i krem ze szparagów? Sprawdź 15 pomysłów na dania ze szparagami

Makaron ze szparagami, zielonym pesto i parmezanem

Ugotuj zielone szparagi w osolonym wrzątku przez 1-3 min, osącz i pokrój na kawałki. Następnie ugotuj al dente makaron fettuccine (wąskie wstążki, do 1 cm) w osolonym wrzątku przez ok. 10 minut. Odlej 2 łyżki wody z gotowania i osącz makaron. Wrzuć na patelnię mały kawałek masła i szparagi, dopraw solą, pieprzem i mieloną gałką muszkatołową, dodaj wodę z makaronu, wymieszaj sos z makaronem i wyłóż na talerze. Na wierzch każdej porcji dodaj odrobinę pesto z bazylii lub innego oraz starty parmezan (Parmigiano Reggiano, ew. Grana Padano), ew. inny twardy ser długodojrzewający

Zobacz również

Święcenia diakonatu w Krostoszowicach. Robert Dubel już 25 diakonem w diecezji

Święcenia diakonatu w Krostoszowicach. Robert Dubel już 25 diakonem w diecezji

Marzenia się spełniają. Polki z brązowym medalem mistrzostw Europy!

O TYM SIĘ MÓWI
Marzenia się spełniają. Polki z brązowym medalem mistrzostw Europy!

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety

Nowa atrakcja w Tatrach. Zobacz, ile kosztują bilety