MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
To smaczne i jadalne grzyby, które w szczególności są...
fot. Franck Hidvégi/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Mają czarny kolor i nietypowy kształt, ale są znakomite na pierogi i nie tylko. Lejkowce dęte to grzyby, które zbierzesz nawet w listopadzie

Lejkowce dęte są zwane kominkami i trąbkami

To smaczne i jadalne grzyby, które w szczególności są polecane na farsz do pierogów, ale można je też jeść po prostu podsmażone, np. w jajecznicy, gotowane czy duszone. Nadają się też do suszenia.
licencja

Zobacz również

Wieczór autorski Jadwigi Buczak w OKK "Akwarium" Rzeszowie

Wieczór autorski Jadwigi Buczak w OKK "Akwarium" Rzeszowie

Kolejny piłkarz ma odejść z Legii. Zieliński wskazał nazwisko

Kolejny piłkarz ma odejść z Legii. Zieliński wskazał nazwisko

Polecamy

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

Marta Lipińska przysięgała dwukrotnie. Z drugim mężem jest od ponad pół wieku

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Zjadłeś i boisz się, że się zatrujesz? Oto cała prawda o szypułkach truskawek

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie

Ekspresowy tantanmen ramen w 20 minut. Migiem zrobisz to japońskie danie