MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden...
fot. materiały prasowe agencji Od Kuchni

Ekspertka zdradza przepis na rozgrzewającą zupę. Poznaj przepis na tom kha. To danie polecisz nie tylko wegetarianom

Grzyby shitake

Grzyby shitake, zwane także twardnikiem japońskim, to jeden z najstarszych gatunków grzybów jadalnych. Występują głównie na terenach Azji, ale spotykane są także w innych rejonach świata. Ich wygląd przypomina nieco brązowe pieczarki, które charakteryzuje lekko chropowaty kapelusz. Wyróżnia je subtelnie kwaśny smak, co czyni je idealnym dodatkiem do aromatycznych dań kuchni azjatyckiej. Dodają one potrawom nie tylko pożądanego smaku umami, ale także intensywnego, „bulionowego” aromatu.

Zobacz również

Pierwsza Komunia Święta w kościele Trójcy Przenajświętszej w Stalowej Woli (ZDJĘCIA)

Pierwsza Komunia Święta w kościele Trójcy Przenajświętszej w Stalowej Woli (ZDJĘCIA)

„Człowiek tęskni za przyrodą”. Do pracy ruszyła armia działkowców

„Człowiek tęskni za przyrodą”. Do pracy ruszyła armia działkowców

Polecamy

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?

Style tuningu. Czym charakteryzują się różne style modyfikacji samochodów?

Style tuningu. Czym charakteryzują się różne style modyfikacji samochodów?

Zaskoczenie na maturze z fizyki. Uczniowie podzieleni. „Modliłam się nad arkuszem”

Zaskoczenie na maturze z fizyki. Uczniowie podzieleni. „Modliłam się nad arkuszem”