Centralny etap XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności odbył się w dniach 20-23 marca w Karolewie k/Kętrzyna. Motywem przewodnim było żywienie u progu i schyłku życia, a kluczowe zagadnienia obejmowały fizjologię rozwoju człowieka oraz zasady żywienia dzieci i osób starszych. Finałowi olimpiady towarzyszyły ciekawe wydarzenia o charakterze popularno-naukowym, a także bogaty program zwiedzania ciekawej okolicy.
Od etapu okręgowego w przygotowaniach pomagała uczniowi klasy IV tg Stanisława Wróbel - nauczyciel przedmiotów zawodowych w Technikum nr 3 Gastronomiczno – Hotelarskim.
Tytuł otwiera laureatowi drzwi do wielu uczelni w całym kraju, a jednocześnie umożliwia dalsze rozwijanie swoich pasji i zainteresowań.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?